Meer informatie over rouwverwerking


Bij rouwverwerking denken we direct aan een sterfgeval. Toch kan rouwen ook voorkomen bij andere heftige ervaringen als scheiding en werkloosheid. En misschien heb je dat zelf al moeten meemaken. Het verwerken van rouw vergt in alle gevallen een individuele aanpak omdat emoties verschillen. Heel logisch eigenlijk.

Echtscheiding

Een scheiding is niet altijd vrijwillig en dat veroorzaakt verdriet bij degene die achterblijft. Maar ook wanneer de partners goed uit elkaar gaan volgt een rouwperiode. Je herinnert vast nog wel wat liefdesverdriet met je deed. Bij een scheiding gaat dat nog veel verder. Je bent verlaten en voelt verdriet. Je staat alleen en bent eenzaam. Hele logische emoties die je uit balans brengen. Tegenwoordig vragen steeds meer mensen hulp bij het verwerken van een scheiding.

Andere mogelijke aanleidingen:

  • overlijden
  • werkloosheid
  • miskraam 

Luisterend oor

Het verwerken van rouw begint met het toelaten van verdriet. Ik help je met het loskomen van het gemis zodat je het een plaats kan geven. Daarnaast krijg je ook hulp in hoe om te gaan met de pijn en het lege gevoel. Daarbij gebruik ik diverse disciplines uit behandelmethoden die het rouwproces verkorten. Zonder schaamte en in alle vertrouwen. Wat je verlies ook is, weet dat je welkom bent. 

Neem contact met mij op